Uitleg bij het zoeken

U kunt op twee manieren in de site zoeken.

Met de algemene zoekoptie (beschikbaar rechtsboven in de balk) zoekt u in de tekst van alle documenten op de site.

Met de optie geavanceerd zoeken kunt u, met behulp van een aantal verschillende opties, naar beschrijvingen van de archiefvormers zoeken.

Booleaans zoeken

Als u een trefwoord in het zoekveld invult, wordt er in de teksten naar het precieze voorkomen van dit trefwoord gezocht. Zoekt u bijvoorbeeld op "restitutie", dan vindt u de teksten waar dat woord in voorkomt, maar niet de teksten waar alleen het woord "restitutiezaken" in wordt gebruikt.

U kunt uw zoekopdracht verruimen door een sterretje als jokerteken te gebruiken. Zoekt u, bijvoorbeeld, op "restitutie*", dan wordt er, behalve het woord "restitutie", ook de woorden "restitutiezaken" en "restitutieverzoeken" getoond.

U kunt uw zoekopdracht beperken door meerdere trefwoorden in te vullen - bijvoorbeeld "restitutie* kunstschatten". In dit geval worden alleen de teksten gevonden waar beide trefwoorden in voorkomen.

Geavanceerd zoeken

In het zoekscherm voor geavanceerd zoeken kunt u, met behulp van een aantal verschillende opties, naar beschrijvingen van de archiefvormers en archieven zoeken.
verantwoording
colofon